Diabetes meldhond

Diabetes meldhond


Een diabetes meldhond, ook wel diabetes hulphond of hypohond genoemd, kan hulp bieden bij mensen met diabetes type1. Deze honden worden getraind om de geurverandering die gepaard gaat met een dalende en/of stijgende bloedsuikerspiegel aan te geven. Zij zullen dit op een subtiele, maar toch duidelijke manier aangeven. Daarnaast kan de hond ook aangeleerd worden om een medische kit te brengen, of om een alarmknop in te duwen in geval van nood.


Enkele voordelen van een diabetes meldhond:

Doordat de hond een aankomende hypo tijdig zal melden, zal de diabetespatiƫnt minder grote schommelingen van de bloedsuikerspiegel hebben. Dit is op lange termijn een belangrijk gezondheidsvoordeel.

Leven met een diabetes meldhond is veiliger voor mensen die veranderingen in de suikerspiegel niet (of niet meer) voelen aankomen.

Wanneer er zeer snelle suikerdalingen optreden is het veiliger om niet recht te staan, een diabetes meldhond kan hulp bieden door het brengen van een medische kit. 

Een diabetes meldhond wordt geleerd om een alarmknop te bedienen of om hulp te roepen wanneer dit nodig is.

Vaak gaan de honden ook 's nachts alarmeren, het gevaar om tijdens het slapen in een coma te geraken, wordt gereduceerd.


Argos traint diabetes meldhonden zowel voor volwassen als voor kinderen.
diabetes meldhond

Vraag hier uw kandidatuur aan voor een diabetes meldhond